خدمات اسکنر سه بعدی

 

اسکن سه بعدی

مراحل خدمات اسکن سه بعدی از قطعه به شرح زیر است:

  1. تصاویر واضح از قطعات مورد نظر را از طریق واتس اپ  به شماره (09014197055) ارسال کنید :
  2. همکاران ما پس از بررسی تایید فنی قطعه مورد نظر اعلام قیمت میکنند
  3. قطعه مورد نظر را برای ما ارسال میکنید . حضور فرد نیز جهت تحویل قطعه مورد نظر امکان پذیر میباشد
  4. اسکن سه بعدی  انجام میشود و فایل اسکن و قطعه برای مشتری ارسال می شود.

نکات مهم :

  •  دقت اسکن در قطعات مورد نظر  از 2 میکرون الی 20 میکرون (بستگی به ابعاد قطعه کار) متغییر میباشد.
  • طرح اسکن شده به درخواست مشتری سطح سازی میشود و فایل با خروجی (stp. stl. igs و….) تحویل داده میشود.
  • کارهای برون سپارسی پذیرفته میشود.

 

اسکن سه بعدی، مانند پرینت سه بعدی، یک واژه گسترده است که بسیاری از فرآیندها و برنامه های مختلف را در بر می گیرد.فناوری های اسکن سه بعدی اجازه خلق اشیاء سه بعدی را به ما می دهند. با استفاده از اسکن سه بعدی شما قادر به گرفتن یک کپی دیجیتالی از اجسام فیزیکی دنیای واقعی خواهید بود. در این مقاله می خواهیم با همه اصول تکنولوژی های اسکن سه بعدی مرتبط با پرینت سه بعدی آشنا شویم. حتما ادامه مقاله را مطالعه کنید.

اسکن سه بعدی و انواع اسکنر سه بعدی

فناوری های اسکن سه بعدی اجازه خلق اشیاء سه بعدی را به ما می دهند. با استفاده از اسکن سه بعدی شما قادر به گرفتن یک کپی دیجیتالی از اجسام فیزیکی دنیای واقعی خواهید بود. برای نشان دادن میزان تاثیرگذاری فناوری اسکن سه بعدی، بازسازی جمجمه یک فرد که به شدت آسیب دیده است را تصور کنید که با استفاده از فناوری سی تی اسکن، تصویر برداری شده و برای قسمت آسیب دیده، یک قطعه طراحی و از جنس تیتانیوم پرینت سه بعدی گرفته شده است. یا این واقعیت که ما می توانیم میراث فرهنگی و هنری را دیجیتالی کنیم، و آن را نسبت به زمان و تاثیرات جنگ ایمن نگه داریم. در آینده، می توان جهان را طوری تصور کرد که در آن اساسا همه چیز دارای یک همتای دیجیتال است. دنیایی که در آن تفاوتی بین واقعیت فیزیکی و دیجیتالی وجود ندارد، جایی که واقعیت مجازی (VR) درست همانند هر چیز دیگری است. این موارد ممکن است در نگاه اول غیر معقول به نظر برسد.

در ادامه به بحث کاربردی خواهیم پرداخت. تقریبا می توان گفت که دو تکنیک اسکن سه بعدی برای استفاده در پرینت سه بعدی وجود دارد:

  1. نورسنجی (فوتوگرامتری)
  2. اسکن نوری

نورسنجی (فوتوگرامتری)

اسکن سه بعدی فوتوگرامتری
اسکن سه بعدی فوتوگرامتری

نورسنجی یا فوتوگرامتری ساده ترین راه برای شروع یک اسکن سه بعدی است. این روش بر اساس گرفتن تصاویر دو بعدی در اطراف یک شی از زوایای مختلف و اتصال آن ها به هم و تبدیل آن به یک تصویر سه بعدی با استفاده از تکنیک های پردازش تصویر است. آخرین بخش کار یعنی تبدیل تصاویر دو بعدی به یک فایل سه بعدی، توسط نرم افزار انجام می شود. این بخش فقط نیاز به یک دوربین دارد و به این معنی است که شما هم می توانید این کار را همین الان انجام دهید حتی با گوشی های هوشمند خود!

گام بعدی این است که عکس های خود را با هم ترکیب کنید تا یک مش سه بعدی از جسم مورد نظر شما ایجاد شود. نرم افزار هایی مانند ۱۲۳D Catch  متعلق به شرکت معروف AutoDesk، نرم افزار Trimensional  و نرم افزار Trnio،  ابزار هایی عالی برای این کار هستند. این نرم افزارها تمام نقاط همپوشانی تصاویر را مطابقت داده و یک مدل سه بعدی ایجاد می کنند.

اسکن مبتنی بر نور

اسکن سه بعدی لیزری
اسکن سه بعدی لیزری

دو نوع رایج از اسکنر سه بعدی مبتنی بر نور برای اسکن سه بعدی استفاده شده اند: “نور ساختار یافته” و “اسکن لیزری”. اسکنرهای سه بعدی نور ساختار یافته، به منظور تصویربرداری، الگوهایی از نور را بر روی جسم می اندازند. بر اساس تغییرات الگوی نور، فرم قطعه را تعیین می کند و یک فایل مش سه بعدی یا یک ماکت دیجیتال ایجاد می کند.

اسکن سه بعدی لیزری از یک روش متفاوتی استفاده می کند. اسکن لیزری زاویه ای از لیزرهای منعکس را اندازه می گیرد که می تواند به مختصات سه بعدی یک شیء و به همین ترتیب به یک فایل مش سه بعدی تبدیل شود.

اکثر اسکنرهای سه بعدی موجود در بازار در حال حاضر از تکنولوژی اسکن لیزری استفاده می کنند. بعضی از آنها مثل Structure.io یا   iSense به سادگی یک لیزر و سنسور (فرستانده و گیرنده) هستند که می توانید بر روی گوشی هوشمند خود نصب نیز کنید. در حالی که اسکنر های سه بعدی دیگر از یک سکوی چرخشی کوچک استفاده می کنند تا شیء خود را روی آن قرار بدهند و در حالی که قطعه بر روی آن می چرخد آن را اسکن کنند. برای مثال، Makerbot digitizer به این صورت کار می کند.

اسکن سه بعدی جسم با تلفن همراه یا دوربین

برای پرینت سه بعدی یک قطعه مشابه به غیر از طراحی سه بعدی آن می توان از روش ساده تر اسکن سه بعدی استفاده کرد. خصوصا در زمینه مهندسی معکوس در خطوط تولید. در این مقاله می خواهیم یاد بدهیم چگونه با دم دست ترین وسیله خود که همان گوشی تلفن همراه است هر چیزی را که می خواهید اسکن کنید و پرینت سه بعدی بگیرید.

 

اسکن سه بعدی جسم با استفاده از تلفن همراه یا دوربین  

Photogrammetry یا SFM فرایندی است که مختصات سه بعدی نقاط سطح را با استفاده از تصاویر یک شیء فیزیکی از زوایای مختلف، تخمین می زند. این توضیح یک خطه ساده شده این فرایند است که در نهایت اسکن سه بعدی از جسم هدف را به ما ارائه می دهد. از این طریق می توان هر جسم فیزیکی دلخواه را ابتدا اسکن و سپس آن را با پرینتر سه بعدی چاپ کرد. همچنین در زمینه مهندسی معکوس در خطوط تولید می توان از اسکن سه بعدی برای پرینت سه بعدی قطعه مورد نظر استفاده کرد.

اسکن ۳ بعدی جسم با تلفن همراه یا دوربین

روشی ساده برای اسکن سه بعدی

ابتدا شما یک دسته تصویر از تمام جهات ممکن از جسم تهیه می کنید، سپس از این عکس ها به عنوان ورودی برای یک نرم افزار تخصصی استفاده می شود. این نرم افزار به دنبال یافتن ویژگی هایی است که در چندین عکس قابل مشاهده هستند و سعی می کند حدس بزند که این عکس ها از کدام نقاط گرفته شده اند. این نرم افزار با دانستن موقعیت و جهت گیری دوربین، یک نقطه سه بعدی را مطابق با ویژگی های دو بعدی عکس (اساسا یک پیکسل) ایجاد می کند. در حالت ایده آل، شما یک مش سه بعدی را به عنوان خروجی دریافت می کنید. اغلب بهتر است به منظور دستیابی به نتایج بسیاردقیق تر، نقاط بازسازی شده درون مش را به صورت دستی پردازش کنید.

اسکن سه بعدی جسم با تلفن همراه یا دوربین
اسکن سه بعدی جسم با تلفن همراه یا دوربین

 

 

نرم افزار اسکن سه بعدی

لیست نرم افزارهای فتوگرامتری موجود، بسیار طولانی است. اشکال این نرم افزار ها در این است که معمولا گران قیمت هستند و نسخه های رایگان موجود، نمایش های محدودی را ارائه می دهند. برخی از برنامه ها حتی محاسبات مبتنی بر رایانش را با هزینه های بالاتر ارائه می دهند.

ما سعی کردیم بهترین نرم افزارهای رایگان را اینجا معرفی کنیم:

  • (Win / Mac / Linux) Colmap – در این مقاله استفاده خواهد شد
  • ۳DF Zephyr (Win) – رایگان با محدودیت حداکثر ۵۰ عکس
  • (Win / Mac / Linux) Visual SFM

ما همچنین به نوعی نرم افزاری برای عملیات پس پردازش داده های خروجی نیاز خواهیم داشت.

ممکن است زمان این محاسبات بسیار طولانی باشد و بنابراین بر روی یک لپ تاپ قدیمی امکان پذیر نباشد. بسیاری از برنامه های کاربردی نیز به رابط گرافیکی NVIDIA CUDA (Colmap) وابسته است که بر روی کارت گرافیک AMD اجرا نمی شود.

اسکن سه بعدی جسم با تلفن همراه

عکسبرداری برای اسکن سه بعدی

بدیهی است شما به یک دوربین نیاز دارید. دوربین گوشی هوشمند نیز خوب کار می کند، اما اگر شما یک DSLR  داشته باشید بهتر است.

شما باید حداقل ۲۰ عکس تهیه کنید. در طول آزمایش، عموما ما بین ۵۰ تا ۸۰ عکس برای ثبت تمامی جزئیات می گیریم. به یاد داشته باشید، اگر نرم افزار تشابه کافی میان یک عکس و دیگر عکس ها نیابد، آن را حذف می کند.

  1. به صورت دایره ای از تمام دور شی عکس بگیرید. توجه داشته باشید که جسم یا محیط اطراف آن را حرکت ندهید.
  2. شما باید از هر قسمت از مدل حداقل ۲ تصویر گرفته باشید. در حالت ایده آل، تصاویر باید با تصویر بعدی خود ۶۰ تا ۸۰ درصد همپوشانی داشته باشد.
  3. از سایه های تیره در عکس اجتناب کنید. از نور استفاده کنید یا عکس ها را در یک روز نیمه ابری خارج از منزل تهیه کنید.
  4. بخش قابل توجهی از هر تصویر باید در برگیرنده شی باشد.
  5. از حرکت دادن اهداف اجتناب کنید.
  6. از اهداف بسیار براق یا شفاف پرهیز کنید.

اهداف ایده آل برای فتوگرامتری، آیتم های دارای بافت یا سخت (مجسمه) هستند. شما می توانید اشیاء براق یا شفاف را به منظور جلوگیری از انعکاس نور، با پودر (آرد) پوشش دهید و یا سطح براق را با چسب نقاشی بپوشانید.

کاربران پیشرفته همچنین می توانند یک ویدیو از هدف را ضبط کنند و سپس آن را به فریم های تکی تبدیل کنند. در این حالت برای اجتناب از  ایجاد فریم های تار سرعت شاتر را بالا (به عنوان مثال ۱/۸۰) نگه دارید.

 

کاربردهای اسکن سه بعدی

امروزه خدمات اسکن سه بعدی کاربرد های فراوانی در زمینه های گوناگون پیدا کرده است. از جمله این کاربرد ها می‌توان به:

  • طراحی صنعتی و مهندسی معکوس: مهندسی معکوس کردن یک قطعه مکانیکی نیازمند مدل دقیق دیجیتال از شیء است تا بتوان آن را بازتولید کرد. به جای اندازه گیری مجموعه ای از نقاط و طراحی بنیادی آن در CAD می‌توان با اسکن سه بعدی، مدل را به صورت مجموعه ای از چند ضلعی ها و مِش ها بیان کرد. بنابراین می‌توان یک شیء، چه با فرم آزاد پیچیده یا فرم هندسی ساده را به مدل دیجیتال تبدیل کرد. سپس میتوان آن را توسط روش های تولید ماشینی آن را بازتولید کرد.
  • صنعت سرگرمی، تولید فیلم و بازی: در مواقعی که مدل ما در واقعیت وجود داشته باشد و نیاز به ساخت آن در محیط کامپیوتری داشته باشیم، اسکن سه بعدی نتیجه ای سریع تر و واقعی تر به همراه خواهد داشت. یکی دیگر از کاربرد ها که از سال 2010 رواج پیدا کرده، عکاسی سه بعدی است. در عکاسی سه بعدی تصویر شما و عزیزانتان به صورت سه بعدی تهیه می شود و به صورت تندیس یا سردیس پرینت سه بعدی خواهد شد.
  • بایگانی و مستندسازی فرهنگی و تاریخی: به کمک اسکن سه بعدی می‌توان از آثار تاریخی و فرهنگی و هنری مدل سه بعدی دیجیتال تهیه کرد. این کار علاوه بر سهولت دسترسی محققان و علاقه مندان، باعث جاودانگی آن اثر حتی در صورت از بین رفتن و نابودی، خواهد شد.
  • نقشه هوایی سه بعدی: مدل سه بعدی هوایی در ابعاد وسیع از یک منطقه گرفته می‌شود. نقشه سه بعدی مورد استفاده معماران و سازندگان، تحلیل گران و بازرگانان قرار خواهد گرفت.

برخی دیگر از کاربردهای اسکن سه بعدی

  • کنترل رباتیک، تشخیص محیط سه بعدی، به عنوان چشم ربات.
  • پزشکی و ساخت اعضای مصنوعی منحصر به فرد در ارتوپدی، دندانپزشکی، جراحی زیبایی و … .
  • تهیه GIS، ساخت و ساز و بازنگری در صنعت راه و ساختمان.
  • معاملات املاک، ارائه مدل سه بعدی به خریداران به جای بازدید حضوری.
  • بررسی های کیفری و حقوقی، ذخیره صحنه جرم، تصادفات و … .

روش های اسکن سه بعدی

روش های گوناگونی برای اسکن سه بعدی وجود دارند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در یک دسته‌بندی خوب می‌توان آن‌ها را به دو گروه تماسی و غیر تماسی(فعال و غیرفعال) دسته‌بندی کرد. برخی از روش های اسکن سه بعدی عبارت اند از:

  • اسکنر غیر تماسی فعال: از پرتوافکنی اولتراسونیک و اشعه ایکس یا تابش نور استفاده می‌کند. از طریق بازتاب این نوع پرتوها به شناسایی شیء مورد نظر و محیط اطراف آن می‌پردازد.
  • اسکنر سه بعدی مثلثی (Triangulation): این نوع از اسکنرها با بهره بردن از یک نور لیزر به صورت خطی و استفاده از دوربین فرایند اسکن سه بعدی را انجام می‌دهند. جمع‌آوری نور لیزر بازتابیده شده از جسم توسط سنسور یا دوربین و استفاده از سیستم محاسبات مثلثاتی، فاصله جسم تا اسکنر اندازه‌گیری می‌گردد.
  • اسکنر سه بعدی با نور ساختار یافته (Structured light): این نوع از اسکنرها نیز از سیستم محاسباتی مثلثاتی به منظور اندازه‌گیری فاصله استفاده می‌کنند. با این تفاوت که اسکنرهای نور ساختار یافته به جای استفاده از یک نور خطی یا نقطه لیزر، از تابش الگوهای خطی ساختار یافته بر روی سطح جسم مورد اسکن بهره می‌برند. با بررسی الگو های تکراری همچون لبه‌های خطوط نوری الگوی تابانده شده، اسکن سه بعدی شیء به دست می‌آید.
  • ماشین اندازه گیری مختصات (CMM): از جمله روش های اسکن تماسی می‌توان به دستگاه های Coordinate Measuring Machine  اشاره کرد. این ماشین ها با لمس کردن تمامی سطوح جسم با پروب خود، ابعاد سه بعدی آن را استخراج می‌کنند.

تکنولوژی اسکن سه بعدی نقش بسیار مهمی در زمینه ی تولید و ساخت قالب دارد . این تکنولوژی در بخش های زیر بسیار کابردی میباشد :

1-      تعمیرات قالب

2-      چک و بازرسی قالب در شکل سه بعدی

3-      طراحی قالب

4-      ساختار اطلاعاتی قالب ها

 

1- تعمیرات انواع قالب  :

تولید انبوه قالب ها به طور معمول موجبات بروز فرسایش و خطاهایی میگردد. تولید کنندگان قالب میتوانند به واسطه استفاده از اسکنر های سه بعدی 3D ابعاد و اندازه قالب را به صورت عمومی بسنجند و اسکن سه بعدی را با نمونه طرح اصلی در CAD مقایسه نمایند. و بر این اساس میزان فرسایش و انحراف را بدست بیاورند. اسکن سه بعدی فرایند تعمیر قالب و کاهش ارور ها را در ساخت و روند تولید به شدت تسهیل و آسان می کند.

2- چک و بازرسی قالب در شکل سه بعدی :

اسکنر های سه بعدی برای کمک به تولیدکنندگان قالب ، امکان ارزیابی کیفی سریع در مرحله ی قالبسازی را فراهم نمایند.

3- طراحی قالب :

مدل CAD قالب میتواند به سرعت بوسیله ی اسکن سه بعدی انجام و مراحل اصلاح آن صورت پذیرد. اسکنر های سه بعدی از هر گونه اصلاحات ناخواسته و اجتناب پذیر جلوگیری نماید و فرایند های تولید را در کوتاهترین زمان ممکن با بیشترین بهره وری ارائه نماید.

4- ساختار اطلاعاتی قالب ها :

اطلاعات سه بعدی میتواند در بخش دیتابیس (database) بوسیله ی اسکنر سه بعدی ذخیره گردد. و این امر موجب افزایش بهره وری بیشتر در مدیریت اطلاعات تولیدی ، تحلیل داده ها ، نقشه کشی و ساخت مدارک و مستندات قالب و همچنین امکان انتقال اطلاعات و جستجوی آن را برای کاربران متعدد فراهم می آورد.

خدمات اسکن سه بعدی به صورت عملیاتی

 

در خیلی از موارد طراحی قطعاتی که در اختیار داریم پیچیده تر از آن چیزی می شود که در توان طراحان صنعتی است .

از این رو برای صنعت گران یکی از راحت ترین راه ها برای رسیدن به مدل سه بعدی قطعه فرآیند اسکن سه بعدی

یا همان دیجیتایزر است .

اسکنر سه بعدی صنعتی

مهندسی معکوس از روش های متداول در صنعت می باشد . به کمک مهندسی معکوس و روش هایی همانند

اسکن سه بعدی خیلی از مسائل و مشکلات پیش رو برطرف شده است .

در کمترین زمان ممکن با اسکن سه بعدی یک قطعه می توان به مدل سه بعدی آن در محیط دیجیتالی دست پیدا کرد .

تصویری از اسکن سه بعدی قطعه ی صنعتی

تصویری از اسکن سه بعدی قطعه ی صنعتی

فایل بدست آمده از فرآیند اسکن سه بعدی به راحتی به کمک نرم افزارهای موجود قابل تغییر است و می توان پس

از انجام تغییرات به قطعه ی دلخواه خود دست پیدا کنیم و آن را برای فرآیند های مختلف تولید آماده کنیم .

البته شایان ذکر است که هر اسکنر سه بعدی توانایی اسکن هر قطعه ای را ندارد . اسکنر های مخصوص صنعت با

دقت های کمتر از ۱۰۰ میکرون هستند . در برخی از رشته ها نیازی به تهیه اسکنر های با دقت بالا نیست و اسکنر

سه بعدی با دقت ۱ میلیمتر هم پاسخگوی مسائل کاربران است .

خدمات اسکن سه بعدی صنعتی

همینطور اسکنر های سه بعدی با دقت پایین موجود است .

گروه صنعتی بعد سوم با در اختیار داشتن تکنولوژی های اسکن سه بعدی قادر به انجام فرآیند اسکن سه بعدی با

دقت های مختلف است.

اسکن سه بعدی صنعتی

 

اسکن سه بعدی دقیق

دقت اسکن با این دستگاه برابر ۵۰ میکرون می باشد.چنانچه می خواهید مهندسی معکوس انجام دهید و دقت برای شما اهمیت دارد و یا قطعاتی با ابعاد بزرگتر از ۳سانتی متر دارید این روش برای اسکن سه بعدی به شما پیشنهاد می شود.

اسکن سه بعدی قطعات صنعتی

ویژگی های خدمات اسکنر سه بعدی شرکت پرومی:

  • سرعت بالا در به دست آوردن مدل سه بعدی پیچیده (دیجیتایز قطعه)
  • امکان استفاده از اسکنر صنعتی قابل حمل برای قطعات بزرگ که امکان جابجایی وجود ندارد.
  • امکان اسکن تمام قد انسان با دقت بسیار بالا جهت ساخت مجسمه
  • ارائه فایل سه بعدی در زمان بسیار کوتاه
  • امکان ویرایش فایل در تمام نرم افزارهای سه بعدی
  • هزینه مناسب در مقایسه با سایر اسکنر سه بعدی و هزینه های طراحی

پرومی با استفاده از اسکنرهای با دقت های متفاوت جهت اسکن احجام مختلف این افتخار را دارد که خدمات اسکن سه بعدی را در کوتاه ترین زمان در اختیار شما عزیزان قرار دهد.اسکنر های این مجموعه در دقت های زیر با توجه به نیاز دقت اسکن به شرح زیر می باشد:

۱- اسکنر سه بعدی دقیق جهت قطعات صنعتی و با دقت بالا

۲- اسکنر سه بعدی صنعتی قابل حمل

  • قابل حمل و پرتابل

اسکن سه بعدی قطعات صنعتی

اسکن سه بعدی قطعات صنعتی

۳- اسکنر سه بعدی (مناسب جهت اسکن چهره)

  • زمان اسکن یک روز کاری

 

اسکن سه بعدی نیمه دقیق

چنانچه قصد اسکن سه بعدی برای کارهای غیر صنعتی،هنری،مجسمه سازی و … را دارید میتوانید از خدمات اسکن ما استفاده نمایید.این دستگاه بسیار مناسب برای اسکن چهره می باشد و برای انسان هیچ خطری ندارد.

اسکن سه بعدی
اشتراک این نوشته

هیچ نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کنید و Enter را برای جستجو وارد کنید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.