7 اپلیکیشن برتر اسکن سه بعدی موبایل هوشمند

بهترین اپلیکیشنهای اسکن سه بعدی Android و iOS کدامند؟

اپلیکیشن اسکن سه بعدی به طور فزاینده ای برای ضبط واقعیت سه بعدی محبوب شده اند. امروزه اسکن سه بعدی اغلب در کنار پرینت سه بعدی قرار گرفته است زیرا داشتن ۳D Printer در خانه به امری عادی تبدیل شده است و اپلیکیشنهای رایگان ۳D Scan نیز توسعه یافته اند.

در این مقاله، ما چند نمونه از اپلیکیشن های رایگان یا پولی اسکن سه بعدی برای اندروید و iOS فراهم آورده ایم. در زیر، می توانید اطلاعاتی درباره این اپلیکیشن ها و چگونگی کار با آنها را بخوانید.

3d scan service

اسکنرهای سه بعدی قیمت بالایی دارند و گاهی کار با آنها کمی پیچیده میشود (در مدلهای گرانقیمت صنعتی). افراد معدودی سخت افزار اسکن سه بعدی را در اختیار دارند اما گویا این روند در حال تغییر است.

در واقع، هر روز شرکت های بیشتری با تولید اپلیکیشن های اسکن سه بعدی دسترسی به این کار را ساده تر می کنند. این اتفاق تقریبا هرگوشی هوشمندی را به یک اسکنر سه بعدی جیبی تبدیل می کند. این اپلیکیشن ها با روش فتوگرامتری (Photogrammetry) کار می کنند. تکنولوژی که با استفاده از عکس های دو بعدی، مدلی سه بعدی می سازد.

در فتوگرامتری، یک دوربین تصاویر مختلفی را از زوایای متفاوت یک جسم برداشت می کند و سپس یک نرم افزار با دوختن این تصاویر بهم، یک مدل سه بعدی می سازد.

با توجه به مجهز شدن گوشی های هوشمند جدید به دوربین های کیفیت بالا، شرکت های بیشتری در حال توسعه اپلیکیشن های اسکن سه بعدی هستند تا امکان بهره برداری کامل از تکنولوژی فتوگرامتری برای تبدیل گوشی همراه به اسکنر سه بعدی فراهم شود.

اپلیکیشن های اسکن سه بعدی چگونه کار می کنند؟

تکنولوژی اسکن سه بعدی فتوگرامتری

تکنولوژی اسکن سه بعدی بر پایه فتوگرامتری است. تکنولوژی که یک شخص یا یک جسم را از روی عکس های دو بعدی به صورت سه بعدی بازسازی می کند. در تعریف، فتوگرامتری “علم اندازه گیری از عکس ها” است. اما در مورد اسکن سه بعدی، فوتوگرامتری مدل های سه بعدی را با تغذیه تصاویر به یک مدل محاسباتی می سازد.

ابتدا یک دوربین معمولی از جسم عکاسی می کند و بعد نرم افزار باقی کار را با دوختن عکس ها به هم انجام می دهد. با استفاده از تکنولوژی اسکن سه بعدی فتوگرامتری، اسکن نهایی ویژگی های رنگ و بافت را نیز دارد. برعکس تکنولوژی های دیگر که تنها شکل جسم را ضبط می کنند.

اکثر اپلیکیشن های اسکن سه بعدی از تکنولوژی فتوگرامتری استفاده می کنند. ابتدا کاربر به وسیله اپلیکیشن، از چند زاویه مختلف از جسم عکس می گیرد (معمولا ۳۶۰ درجه اطراف جسم).

اغلب اپلیکیشن ها نکات و راهنمایی هایی را روی صفحه نمایش نشان می دهند تا به کاربر کمک کنند که عکاسی را به درستی انجام دهد و در نتیجه مدل سه بعدی به دقت ساخته شود. سپس این عکس ها توسط اپلیکیشن، در فضای داخلی یا از طریق سرویس Cloud، به هم متصل می شوند و یک مدل سه بعدی را شکل می دهند.

مقاله مرتبط: آموزش اسکن سه بعدی تندیس با موبایل و پرینت سه بعدی آن

حالا مدل سه بعدی را می توان ذخیره و خارج کرد و یا به وسیله نرم افزار های سه بعدی دیگر، تغییراتی را روی آن اعمال کرد. در بیشتر اوقات این مدل ها آماده پرینت سه بعدی هستند.

بررسی اجمالی اپلیکیشن های اسکن سه بعدی برای اندروید و iOS

ما بهترین اپلیکیشن های اسکن سه بعدی را به دو گروه تقسیم کردیم:

  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی که نیازی به اضافه کردن هیچ سخت افزاری به گوشی ندارند.
  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی که نیاز دارند.

تقریبا تمام اپلیکیشن های اسکن سه بعدی را ، نسبت به سیستم عامل گوشی، می توان به صوت رایگان از App Store iOS و Play Store Android دانلود کرد.

  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی رایگانی که نیاز به سخت افزار اضافه ندارند:

این اپلیکیشن ها رایگان هستند و نیازی به خرید سخت افزار اضافه ندارند. این اپلیکیشن های کاربر پسند را می توان به راحتی برای گوشی های اندروید و آیفون دانلود کرد.آموزش اسکن

۱- اپلیکیشن اسکن Qlone:

کاربر برای اینکه بتواند از Qlone استفاده کند، ابتدا باید یک صفحه سیاه و سفید (شبیه بارکد) پرینت کند که جسم برای اسکن شدن روی آن قرار می گیرد. اپلیکیشن Qlone سیستم راهنمای مفیدی دارد، یک گنبد خاکستری رنگ اطراف جسم را می پوشاند و به کاربر می گوید که عکس بعدی را از کدام زاویه بگیرد. نتیجه به صورت داخلی در اپلیکیشن تولید شده (بدون استفاده از پلتفرم Cloud) و اغلب خیلی سریع انجام می شود.

 

کاربر می تواند اسکن سه بعدی خود را از طریق اپلیکیشن های فضای مجازی مانند فیسبوک و واتزاپ به اشتراک بگذارد.اسکن رایگان

۲- اپلیکیشن اسکن Trino:

اپلیکیشن  Trino inc که در سال ۲۰۱۳ عرضه شد، یکی از اولین برنامه های رایگان اسکن سه بعدی محسوب می شود. این اپلیکیشن با دو حالت کار می کند: Object Mode که در آن کاربر باید به صورت دایره ای دور جسم بچرخد و حالت Scene Mode که اسکن سه بعدی بدون فرم است و برای اجسام بزرگ و اسکن در محیط باز مناسب است. این اپلیکیشن، عکس ها را برای انجام فرآیند به یک سیستم Cloud ارسال می کند. این عملیات، نسبت به رزولوشن انتخابی، بین ۱۰ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد.

اگرچه صحبت هایی در رابطه با نسخه سازگار با اندروید Triono در سال ۲۰۱۶ بود اما تا الان شرکت چیزی در این مورد اعلام نکرده است.اسکن سه بعدی

۳- اپ اسکن سه بعدی Scann 3D:

اپلیکیشن Scann 3D با نرم افزار Skechfab سازگار است و لازم است که کاربر از جسمی که می خواهد اسکن کند، تقریبا ۲۰ تا ۳۰ عدد عکس بیاندازد. عکس ها باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشند و به صورت دایره وار و مداوم از شی گرفته شوند.

مزیت Scann 3D زمان پردازش سریع آن به لطف ویژگی بازسازی سریع است. به این معنی که فرآیند مستقیما در داخل دستگاه انجام می شود و نیازی به ارسال فایل به یک منبع دیگر مانند سرویس Cloud  نیست. با این وجود، این مزیت ممکن است باعث خالی شدن سریع باتری شود.

  • اپلیکیشن های رایگان اسکن سه بعدی که نیاز به سخت افزار اضافه دارند:

آموزش اسکن

اگرچه این اپلیکیشن ها رایگان هستند ولی نیاز به خرید سخت افزار اضافه دارند. محبوب ترین این سخت افزارها بنام Structure Sensor و تولید شرکت Occipital و ۳D Systems iSense هستند. کاربر باید به سادگی اپلیکیشن اسکن سه بعدی را روی گوشی یا تبلت نصب کرده و سخت افزار اضافه را به آن متصل کند. فراموش نکنید اغلب این اپلیکیشن ها مخاطبان حرفه ای تر را هدف قرار داده اند.اسکن سه بعدی

۱- اپ اسکن ItSeez3D:

این اپلیکیشن اسکن سه بعدی با پردازش عکس ها در پلتفرم Cloud، کیفیت بسیار بالایی دارد. itSeez3D در فرآیندی که ۳D body Scanning نام دارد، می تواند بدن انسان را اسکن کند. اگرچه، این فرآیند رزولوشن پایین تری نسبت به اسکن اجسام کوچک تر دارد.

در اپلیکیشن itSeez3D امکان اسکن نامحدود وجود دارد اما برای خروج هر فایل باید مبلغ ۷ دلار بپردازید. دو نسخه غیر رایگان این برنامه اسکن محدود ولی خروج فایل رایگان دارند. itSeez3D اخیرا یک پکیج پیشنهادی به نام Scale Up ارائه کرده است که با پرداخت ماهی ۲۵۰ دلار می توانید هر سال ۱۲۰۰ فایل اسکن را خارج کنید.

گجت اسکن
گجت Occipital Structure Sensor

نکته:‌ این اپلیکیشن برای کار به Occipital Structure Sensor نیاز دارد که قیمت آن در سایت آمازون ۳۷۹ دلار است.معرفی اپلیکیشن

۲- اپ اسکن Scandy:

اپلیکیشن Scandy که در سال ۲۰۱۴ در نیو اورلئان ساخته شد، اسکن سه بعدی از اجسام و چشم انداز ها را ممکن می کند. این اپلیکیشن به کاربر اجازه می دهد تا اسکن خود را پرینت سه بعدی کند. در حالت پولی پریمیوم مثلا عکس پاناروما می تواند بر روی کره های کوچک پرینت شود البته برای یک کره کوچک ۳ اینچی باید ۳۵ دلار هزینه کنید. همچنین نسخه Scandy Pro برای گوشی هایی که سیستم Tango آنها فعال است ارائه شده است. Scandy Core نیز به عنوان ابزاری موجود است که با آن می توان اپلیکیشن سه بعدی دیگری ساخت.

نکته:‌ این اپلیکیشن نیز برای کار به Occipital Structure Sensor نیاز دارد که قیمت آن در سایت آمازون ۳۷۹ دلار است.اسکن موبایل

۳- اپلیکیشن Canvas:

این اپلیکیشن رایگان برای افراد حرفه ای در زمینه سرویس های خانگی مانند طراحان، معماران و مشاورین املاک مناسب است.

کار با اپلیکیشن Canvas بسیار راحت است. بدین صورت که کاربر در داخل اتاق قدم می زند و در حالی که اپلیکیشن، اسکن سه بعدی را بلافاصله در مقیاسی می سازد، اندازه واقعی را نیز می سنجد. Canvas به کاربر اجازه می دهد که اسکن خود را در آیپد ذخیره کند و یا آن را برای دوستان و همکاران خود ایمیل کند. این اپلیکیشن نیز برای ارسال هر اسکن به سرویس ابری نرم افزار CAD، ۲۹٫۹۵ دلار هزینه طلب می کند.اپ اسکنر

۴- اپ اسکن Bevel

اپلیکیشن Bevel در ۲۸ جولای ۲۰۱۵ در Kickstarter عرضه شد و تنها دو هفته بعد در ۱۱ آگوست به موفقیت رسید. سخت افزار Bevel، (چیزی شبیه به فلش مموری)، به صورت رسمی در ۴ آوریل ۲۰۱۷، پس از ۲ سال تلاش عرضه شد.

 

بازخورد اولیه نسبت به آن چندان خوب نبود زیرا کاربران با مشکلاتی مثل باگ و بسته شدن خود به خود اپلیکیشن مواجه می شدند. این اپلیکیشن از ضبط ۳۶۰ درجه پشتیبانی نمی کند و این مسئله ای است که شرکت Matter and Form در حال حاضر با آن درگیر است. همچنین این شرکت یک اسکنر سه بعدی به نام MFS1V1 نیز تولید کرده است.

  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی برای گوشی های Tango (اندروید):

نرم افزار اسکنTango یا “تانگو” یک تکنولوژی واقعیت افزوده است که توسط گوگل در سال ۲۰۱۴ برای گوشی های اندروید معرفی شد. این تکنولوژی به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند ردیابی حرکت، یادگیری منطقه و درک عمق (تشخیص فاصله، اندازه و سطوح در محیط) برای اسکن سه بعدی مناسب است.

از آنجا که Tango یک تکنولوژی جدید است، تعداد گوشی هایی که این تکنولوژی را دارند کم است. به همین دلیل ما این اپلیکیشن ها را در جدول اصلی خود وارد نکردیم.

۱- ۳D Scanner:

اپلیکیشن ۳D Scanner تولید Voxxlr است که به کاربر اجازه می دهد با استفاده از گوشی هوشمند خود که سیستم تانگو را دارد، در فضای داخلی یا فضای آزاد، به راحتی گرفتن فیلم، اسکن سه بعدی انجام دهند. اسکن های سه بعدی را می توان برای انجام پردازش های بعدی در پلتفرم Voxxlr Cloud بارگذاری کرد. این پردازش به سرعت انجام میگیرد و نیز می توان رزولوشن اسکن سه بعدی را انتخاب کرد.

نکته‌:‌ مزیت این اپلیکیشن توانایی بالای پردازش آن به دلیل انجام پردازش در Voxxlr Cloud است.

۲- Matterport Scenes:

اپ اسکنر

این اپلیکیشن جزو اولین نسل ضبط واقعیت برای گوشی های هوشمند تانگو است و برای استفاده حرفه ای مناسب است. Matterport Scenes به کاربران اجازه می دهد که اشیاء بزرگ، فضاهای کوچک یا حتی تمام اتاق را اسکن کنند و به لطف نرم افزار AR خود، امکان اندازه گیری دقیق روی صفحه را فراهم کرده است.

همچنین این اپلیکیشن به کاربر اجازه می دهد که از طریق سیستم Scenes Cloud به راحتی اسکن سه بعدی خود را با بقیه کاربران به اشتراک بگذارد.

نکته:‌ اپلیکیشن Matterport Scenes یک برنامه عالی برای طراحان داخلی و معماران است.

۳- Scandy Pro:

اپلیکیشن Scandy Pro نسخه ای از Scandy است که فقط برای گوشی های Tango مانند Asus Zenfone AR و Lenovo Phab 2 ارائه شده است. این اپلیکیشن به کاربر اجازه می دهد که یک مش سه بعدی از یک جسم را در رزولوشن های مختف، بسته به نیاز کاربر، تولید کند.

در ضمن این اپلیکیشن این امکان را فراهم میکند که کاربران اسکن های سه بعدی خود را برای استفاده در نرم افزار های CAD سه بعدی مانند AutoCAD، Uinty و Meshmixer خارج کنند.

۴- مورد ویژه – Sony Xperia XZ1 3D Creator:

در ماه آگوست ۲۰۱۷ شرکت سونی از دو گوشی هوشمند جدید رونمایی کرد که اپلیکیشن اسکن سه بعدی به نام ۳D Creator به صورت پیش فرض روی آنها نصب بود. این اپلیکیشن که توانایی اسکن کردن در کمتر از یک دقیقه را دارد، به صورت کارخانه ای از ویژگی های دو مدل گوشی Xperia XZ1 و Xperia XZ1 Compact محسوب می شود. از مدل های تولید شده می توان در دنیای AR بهره برد و حتی می توان آنها را به عنوان Wallpaper در گوشی استفاده کرد.

  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی که در حال توسعه هستند:اسکن سه بعدی

۱- EORA 3D:

این یک پروژه KickStarter در حال انتظار است که در اکتبر ۲۰۱۵ راه اندازی شد. سخت افزار EORA 3D شامل یک دستگاه لیزر اسکن کوچک و یک صفحه گردان بدون سیم است.

۲- PIXELIO:

این یک صفحه گردان قابل حمل است که از اپلیکیشن ۱۲۳D Catch، که در آوریل ۲۰۱۷ متوقف شد، استفاده می کند. آینده PIXLIO در بازار اسکن با گوشی های هوشمند نامشخص است. اگرچه این پروژه در شروع کار کمپین خود موفقیت هایی به دست آورد اما سازندگان آن هنوز به وعده های خود عمل نکرده اند.

۳- مورد خاص – ۳Dignite Scanner:

پروژه اپلیکیشن اسکن سه بعدی ۳Dignite Scanner هنوز به صورت عمومی راه اندازی نشده است. در حال حاضر اطلاعات زیادی در رابطه با این برنامه وجود ندارد اما می دانیم که قابلیت فرستادن اسکن های سه بعدی را به دنیای VR دارد. اپلیکیشن ۳Dignite Scanner با Minecraft سازگار است و به کاربران اجازه می دهد که ببینند اشیاء اسکن شده آنها در بازی چگونه دیده می شوند. همچنین توانایی اسکن بدن انسان را تا حدودی دارد. زمان شروع سرمایه گذاری هنوز مشخص نیست اما کاربران می توانند با دنبال کردن اخبار مربوط، از آن مطلع شوند.

  • نرم افزار های اسکن سه بعدی که از گوشی به عنوان دوربین استفاده می کنند:

با این که ۳DF Zephyr و Autodesk ReMake اپلیکیشن های گوشی همراه نیستند، ما ترجیح دادیم اسم آنها را نیز بیاوریم. هر دو آنها سیستم های اسکن سه بعدی هستند که از تکنولوژی فتوگرامتری استفاده می کنند و از دوربین گوشی  برای گرفتن عکس بهره می برند.

سپس این عکس ها توسط نرم افزار اسکن سه بعدی پردازش شده و به هم وصل می شوند تا اسکن نهایی را بسازند. نتیجه بسیار فوق العاده تر از هر اپلیکیشن موبایل دیگری است، حتی زمانی که از نسخه رایگان نرم افزار استفاده می کنید.

۱- نرم افزار اسکن ۳D Zephyr:

این یک نرم افزار اسکن سه بعدی با رابط کاربری آسان است که امکان اسکن سه بعدی به وسیله گوشی های همراهی که دوربین کیفیت بالا دارند را فراهم می کند. ۳D Zephyr به وسیله عکس ها، اسکن سه بعدی را درست می کند و امکان صادر کردن آنها در فرمت های معمول فایل سه بعدی را دارد.

نسخه رایگان ۳D Zephyr به کاربر اجازه می دهد که در هر اسکن از ۵۰ عکس استفاده کند، در حالی که نسخه غیر رایگان این برنامه محدودیتی برای تعداد عکس ندارد. هر چه تعداد عکس ها در پردازش بیشتر باشد، کیفیت نهایی مدل سه بعدی بهتر خواهد بود.

۲-  نرم افزار اسکن Autodesk ReMake:

اسکنر سه بعدی

این نرم افزار نیز همانند ۳D Zephyr می تواند به وسیله دوربین های HD گوشی همراه، اسکن سه بعدی و مش تولید کند. برنامه Autodesk ReMake به کاربر اجازه می دهد که از یک سری عکس اسکن سه بعدی بسازد.

در نسخه رایگان این برنامه محدودیت ۵۰ عکس در هر اسکن وجود دارد و پردازش در داخل خود کامپیوتر صورت می گیرد. نسخه غیر رایگان آن محدودیت ۲۵۰ عکس دارد و همچنین می توان پردازش را از طریق سیستم Cloud انجام داد.

  • اپلیکیشن های عکس سه بعدی مجازی:

عکس مجازی

اپلیکیشن های عکس سه بعدی یک مقوله جدید هستند. هرچند آنها در واقع اسکن سه بعدی تولید نمی کنند اما قطعا کار یا بازی با آنها جالب است.

عکس سه بعدی مجازی یا عکاسی فضایی چیست؟

عکاسی فضایی یا Spatial Photography یک تکنولوژی نسبتا جدید است که ترکیبی از عکاسی و فیلمبرداری است. عکس های سه بعدی چشم انداز یک عکس پاناروما، ویژگی سه بعدی یک ویدیو و استاتیک یک عکس معمولی را با هم ترکیب می کنند.

تفاوت بین عکس سه بعدی و اپلیکیشن های اسکن سه بعدی

عکس های سه بعدی به اسکن سه بعدی شباهت دارند، حداقل اینطور به نظر می رسد، اما همچنان دو چیز متفاوت هستند. تفاوت های بین عکاسی فضایی و اسکن سه بعدی عبارتند از:

  • تصاویر عکاسی فضایی را نمی توان پرینت سه بعدی کرد
  • عکس های سه بعدی را تنها می توان ذخیره کرد و به وسیله اپلیکیشن های مخصوصی مشاهده کرد
  • اسکن های سه بعدی قابل ویرایش هستند
  • عکس های سه بعدی را نمی توان به نرم افزار هایی مانند Skechfab صادر کرد

۱- Fyuse

این یک اپلیکیشن عکاسی فضایی است که میلیون ها بار دانلود شده و به کاربران اجازه می دهد که عکس های سه بعدی بگیرند. کار با اپلیکیشن Fyuse بسیار راحت است. به این صورت که کاربر تنها باید دکمه را فشار داده و آن را نگه دارد و دور جسم یا شخص مورد نظر بچرخد.

۲- Phogy

این نیز یک اپلیکیشن عکاسی فضایی سه بعدی است که به کاربر امکان می دهد به صورت رایگان عکس های سه بعدی بگیرد. اگرچه Phogy از اوایل سال ۲۰۱۵ به روز نشده است اما این اپلیکیشن هنوز در App Store و Google Play موجود است.

  • اپلیکیشن های اسکن سه بعدی که متوقف شده اند:

ما تصمیم گرفتیم که از تعدادی از اپلیکیشن های متوقف شده برای اندروید و آیفون نیز نام ببریم که هنوز در بازار اسکن سه بعدی تاثیر دارند.

۱- ۱۲۳ Catch:

این اپلیکیشن که یکی از معروف ترین ها در زمینه اسکن سه بعدی بود، از آوریل ۲۰۱۷ متوقف شده است. اپلیکیشن ۱۲۳ Catch با سیستم عامل های iOS و اندروید و ویندوز سازگاری داشت.

۲- Seene:

اپلیکیشن Seene برای گوشی های هوشمند توسط Snapchat ساخته شده است. طبق بیانیه ای که در وبسایت شرکت آمده است، آنها مشغول کار بر روی یک “پروژه جدید هیجان انگیز” هستند که واقعیت مجازی را با تکنولوژی پرینت سه بعدی پیوند می دهد.

۳- Trimensional:

با این که Trimensional هنوز در App Store موجود است اما این اپلیکیشن از اواخر سال ۲۰۱۴ به روز نشده است. پس تقریبا می توان گفت که کار این اپلیکیشن نیز به پایان رسیده است.

در این مقاله، ما یک مرور کلی در مورد اپلیکیشن های اسکن سه بعدی که در حال حاضر موجود هستند، انجام دادیم. بازار هنوز بسیار کوچک است و هنوز برای این که رتبه بندی انجام دهیم یا یک اپلیکیشن خاص را برتر بدانیم، زود است.

نکته:‌ حتی اگر برخی از این اپلیکیشن ها و تجهیزات جانبی آنها بتوانند مدل های سه بعدی خوبی تولید کنند، از لحاظ پیشرفته بودن تکنولوژی با اسکنر های سه بعدی واقعی قابل مقایسه نیستند. فراموش نکنید، اپلیکیشن های اسکن سه بعدی برای آماتورها، علاقه مندان و کسانی که به کیفیت بالای مدل۳بعدی نیاز ندارند، مناسب هستند.

اپلیکیشنهایی که نام بردیم با توجه به میزان محبوبیت آنها در زمان نگارش این مقاله بوده است. مسلما شما هم با کمی جستجو در مارکتهای آندروییدی و اپلی میتوانید برنامه هایی بروزتر و سازگارتر را پیدا کنید. خوشحال میشویم این برنامه ها را بنام خودتان در بخش کامنتیگ پایین این مقاله مطرح کنید.

اشتراک این نوشته

هیچ نظری وجود ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع به تایپ کنید و Enter را برای جستجو وارد کنید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.